Iluminatul public, cel mai nou pariu pe care compania Electromagnetica îl face în domeniul eficienţei energetice

Bucureşti, 23 octombrie 2014 – Electromagnetica, liderul pieţei româneşti pe segmentul sistemelor de iluminat cu LED, a organizat astăzi a treia ediţie a simpozionului LUMINA LED 2014 , la care au participat reprezentanţi ai companiei, alături de oficiali din cadrul Ministerului Economiei şi cel al Educaţiei.

Suntem încântaţi că de la an la an, evenimentul Electromagnetica generează un interes tot mai larg. Sunt cinci ani de la primele încercări pe care compania le-a făcut în domeniul soluţiilor de iluminat cu LED, iar în prezent portofoliul a ajuns să numere aproape 300 de aplicaţii pentru uz industrial, comerical şi casnic. Au fost şi multe poticneli, dar am reuşit să dezvoltăm cea mai mare capacitate de producţie de acest fel din ţară”, a declarat Eugen Scheușan, directorul general al Electromagnetica.

Anul 2014 a fost un an în care compania s-a dezvoltat mai consistent pe segmentul soluţiilor de iluminat public, direcţie pe care o va menţine şi anul viitor. Printre componentele noi lansate in fabricatie anul acesta se numara şi sursele de alimentare pentru iluminarea cu LED, adaptate sistemului de alimentare cu energie electrica din Romania, surse care asigura o protecţie mai mare la variaţiile de tensiune.

Pentru 2015, Electromagnetica are in vedere investiţii de 1 milion de euro pentru achiziţia de noi echipamente, dar şi pentru dezvoltarea forţei de vânzări. Din punct de vedere strategic, se va concentra pe două direcţii: iluminatul public şi export. În prezent, veniturile obţinute pe segmentul iluminatului public reprezintă aproximativ 20% din cifra de afaceri realizata de societate in domeniul iluminatului cu LED, care va cumula anul acesta peste 6 milioane de euro.

DESPRE ELECTROMAGNETICA

Electromagnetica SA este o companie industrială românească fondată acum 84 de ani. Activează în domeniul producţiei de echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, echipamente electrice, subansamble pentru fabricaţia de automobile, echipamente de siguranţă a traficului feroviar, matriţe şi injecţia de mase plastice, precum şi în domeniul producţiei de energie electrică regenerabilă şi a serviciilor de furnizare de energie electrică.