De Moş Crăciun, Electromagnetica aduce bucurii pentru 120 de elevi şi preşcolari din Sadău şi Brodina de Jos

Bucureşti, 19 Decembrie 2012

La sfârşit de an, Electromagnetica, unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică din surse regenerabile hidro, sisteme de telegestiune a energiei electrice şi de iluminare cu LED, a iniţiat campania “Dăruieşte de Crăciun” şi le-a făcut o surpriză elevilor în clasele primare şi piticilor de grădiniţă din Sadău şi Brodina de Jos. Drept urmare, Moş Crăciun a venit anul acesta încărcat cu multe cadouri şi bucurie pentru ei.

120 de elevi şi preşcolari din cele două comune sucevene au primit dulciuri şi jucării din partea  angajaţilor Electromagnetica. Elevii şi preşcolarii din cele două unităţi şcolare s-au pregătit cum se cuvine şi i-au primit pe reprezentanţii companiei cu poezii şi colinde.

În toamna aceasta, Electromagnetica le-a oferit rechizite elevilor din clasele primare din comunele Brodina şi Izvoarele Sucevei şi totodată a organizat o acţiune importantă de ecologizare pe valea Brodinei în preajma microhidrocentralelor pe care compania le deţine în zonă. Anul viitor, compania a programat mai multe acţiuni de strângere a gunoaielor,  unul dintre scopuri fiind acela de a le insufla copiilor încă de mici dorinţa de a trăi într-un mediu natural, curat şi sănătos.

Despre Electromagnetica
Fondată în 1930, Electromagnetica este producător si furnizor de echipamente de distributie si măsurarea energiei electrice, sisteme de iluminare cu LED, subansamble auto, sisteme de siguranţă a traficului feroviar. Orientată către productia de energie verde si tehnologii destinate creşterii eficientei energetice, Electromagnetica are în prezent 560 de angajati şi o cifră de afaceri de 46,3 milioane de euro în primul semestru al anului 2012.

Compania deţine în bazinul hidrografic al râului Suceava zece microhidrocentrale cu o  putere instalată de 5,4 MW, dintre care două unităti au fost construite de la zero de companie. Urmărind un succes economic pe termen lung si cu impact minim asupra mediului, Electromagnetica a investit în ultimii şase ani peste 21 milioane euro pentru achizitia, modernizarea, retehnologizarea si constructia de microhidrocentrale.

Societatea este listată în prezent la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti şi are ca principali acţionari Asociaţia PAS Electromagnetica (30,8%) şi SIF Oltenia (21,12%).