Acțiune de ecologizare pe râul Brodina

Pentru că le pasă! Eco-elevii suceveni împreună cu Electromagnetica au strâns gunoaie şi deşeuri pe Valea Brodinei

6 octombrie 2012

Elevii din clasa a opta din comuna suceveana, Brodina au demonstrat că le pasă de natură. Într-o acţiune iniţiată şi sprijinită de Electromagnetica, unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică din surse regenerabile hidro, sisteme de telegestiune a energiei electrice şi de iluminare cu LED, aproape 50 de elevi au strâns gunoaiele şi deşeurile dintr-o zonă aflată în imediata apropiere a microhidrocentralelor de pe valea Brodinei pe care compania le deţine şi operează. Şi dacă ne gândim că un singur român  produce anual circa 800 kg de deseuri menajere din care, potrivit statisticilor, o cantitate destul de mare rămâne necolectată, astfel de acţiuni sunt întotdeauna binevenite. Mai ales că ţara noastră are de atins obiective stricte impuse de Uniunea Europeană în materie de colectare şi reciclare a deșeurilor pe care le generează.

Drumul până la microhidrocentrale nu a fost deloc plictisitor. La urcarea în autocar, fiecare elev a primit o prezentare despre istoricul comunei Brodina, despre Electromagnetica, precum şi informaţii utile despre energie,  mediu, energie regenerabilă şi microhidrocentrale. Din materialele puse la dispoziţie şi discuţiile cu reprezentanţii Electromagnetica, elevii au aflat lucruri noi despre istoria locului în care s-au născut şi trăiesc, despre energia fără de care nu ar putea aprinde becul sau televizorul acasă, despre cum poţi obţine această energie şi din puterea apei şi despre una dintre companiile româneşti care produce acest tip de energie – Electromagnetica. Însă cel mai bine au înţeles despre ce este vorba la faţa locului. Ajunşi la microhidrocentrale şi sub supravegherea personalului de exploatare, elevilor li s-a prezentat pe înţelesul lor ce înseamnă o microhidrocentrală, cum funcţionează şi în ce constă activitatea de zi cu zi a unei astfel de unităţi. Cei care au fost atenţi şi au ştiut să răspundă la întrebările de cultură generală au fost răsplătiţi cu premii constând în cărţi, dicţionare şi atlase. După concurs, elevii, echipaţi cu mănuşi, saci, şepcuţe şi tricouri, au strâns gunoaiele şi deşeurile din avalul râului Brodina.

Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative ale Electromagnetica în zonă menite să le ofere elevilor  rimele lecţii în materie de educaţie energetică şi totodată să le insufle respectul faţă de mediul  înconjurător. Această a doua acţiune a avut loc la scurt timp după ce Electromagnetica a fost alături de aproape o sută de elevi de clasa întâi din localităţile Brodina, Falcău, Sadău, Brodina de Jos şi izvoarele Sucevei la începerea anului şcolar, oferindule rechizite. Va urma!

Despre Electromagnetica:

Fondată în 1930, Electromagnetica este producător şi furnizor tradiţional de echipamente de  istribuţie şi măsurarea energiei electrice, sisteme de iluminare cu LED, subansamble auto, sisteme de siguranţă a traficului feroviar. Orientată către producţia de energie verde şi tehnologii destinate  creşterii eficienţei energetice, Electromagnetica are în prezent 560 de angajaţi şi o cifră de afaceri de  6,3 milioane de euro în primul semestru al anului 2012. Electromagnetica este listată în prezent la  categoria I a Bursei de Valori București şi are ca principali actionari Asociatia PAS Electromagnetica  30,8%) si SIF Oltenia (21,12%).

2023-04-04T22:45:23+03:00

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top