“Generatia Y”.
Electromagnetica intră pe segmentul rezidential al corpurilor de iluminat cu LED cu produsul premium IGREGO

Bucuresti, 30 martie 2015 – Suspendat de tavan sau amplasat pe perete, IGREGO este cel mai nou corp de iluminat cu LED de la Electromagnetica si primul pas pe care compania îl face pe piata echipamentelor de iluminat casnic.

Cu un design desprins din filmele SF, lampa premium IGREGO are forma literei ”Y”, formă care i-a inspirat si denumirea. Coincidentă sau nu, autorul design-ului este el însusi un reprezentant al asa-numitei “Generatii Y”.
“Originalitatea si inovatia, eleganta si simplitatea formei sunt caracteristicile care au stat la baza dezvoltării IGREGO”, a declarat Demetrius Tănase, designer-ul produsului.
Una din trăsăturile definitorii sunt cele trei brate ajustabile, care pot fi rotite la 356 de grade, ceea ce permite directionarea fluxului luminos, în functie de nevoile functionale sau ambientale ale utilizatorului.
O altă particularitate a lui IGREGO este modularitatea. Fiecare corp IGREGO se poate interconecta, astfel că un model poate agrega maxim sase module alimentate de o singură sursă. IGREGO este echipat cu patru LED-uri pe fiecare brat (12 LED-uri în total), un LED având o putere de 1 watt. Această abordare modulară face ca IGREGO să fie extrem de potrivit pentru spatii precum living-uri, biblioteci, restaurante, spatii de lucru, etc.

IGREGO va fi comercializat în patru variante cromatice – alb, negru, alb-negru si negru-alb , iar primul lot-pilot de 150 de lămpi va ajunge în luna aprilie pe piata din România.
“Intrarea  Electromagnetica pe un nou segment face parte din strategia noastră de a dezvolta această linie de business în care avem deja o istorie de aproape cinci ani. Suntem deja unul dintre actorii principali ai pietei românesti de iluminat cu LED-uri pe segmentul industrial si retail, asa că noua linie de dezvoltare este un pas firesc”, a declarat Eugen Scheusan, anticipând că peste câteva luni, compania va lansa al doilea model destinat segmentului rezidential.

Cea mai recentă realizare a Electromagnetica, care anul trecut a obtinut aproape 10 milioane de euro din vânzarea de sisteme si corpuri de iluminat cu LED (Light Emitting Diode), IGREGO este proiectat, dezvoltat si produs sută la sută în România si va fi unul din vârfurile de lance ale exporturilor companiei pe segmentul corpurilor de iluminat.
Pentru 2015, Electromagnetica are în vedere investitii de 1,5 milioane euro pentru achizitia de noi echipamente tehnologice, SDV-uri si aparate de măsură si control, dar si dezvoltarea fortei de vânzări. Din punct de vedere strategic, activitatea companiei in domeniul corpurilor si sistemelor de iluminat cu LED se va concentra pe două directii: iluminatul public si exportul.

###

DESPRE ELECTROMAGNETICA
Electromagnetica SA este o companie industrială românească fondată acum 84 de ani. Activează în domeniul productiei de echipamente de măsurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, echipamente electrice, subansamble pentru fabricatia de automobile, echipamente de sigurantă a traficului feroviar, matrite si injectia de mase plastice, precum si în domeniul productiei de energie electrică regenerabilă si a serviciilor de furnizare de energie electrică.

Rezultate financiare
Electromagnetica a încheiat anul 2014 cu venituri de circa 446 milioane lei si un profit net de 7,57 milioane lei.

Structura actionariatului
Principalii actionari sunt Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%) si SIF Oltenia (24,92%), la care se adaugă persoane fizice (29,02%) si persoane juridice (16,43%). Societatea este listată la Categoria Premium a BVB, fiind tranzactionată cu simbolul de piata ELMA.